Συνήθεις ερωτήσεις - FAQ

Γενικές

Το NoWaste.gr αποτελεί εξειδικευμένο Marketplace κατά της σπατάλης. Μέσω των υπηρεσιών μας, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να εντοπίσουν και να αποκτήσουν εξατομικευμένη ενημέρωση για τα προϊόντα που πλησιάζουν την ημερομηνία σήμανσής τους. (Best Before ή Use by).

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό όριο στα προϊόντα που διατίθενται μέσω του NoWaste.gr, καθώς αυτό σχετίζεται με τον κύκλο ζωής κάθε προϊόντος.

Αυτό σημαίνει ότι η ημερομηνία σήμανσης κάθε προϊόντος μπορεί να είναι σε μερικούς μήνες, εβδομάδες ή ακόμα και ημέρες. (Best Before ή Use by).

Διάρκεια ζωής
προϊόντος
Προϊόντα NoWaste.gr
από (κατά προσέγγιση)
4 έτη 6 - 7 μήνες
1 έτος 3 - 4 μήνες
6 μήνες 1 - 2 μήνες
1 μήνας 5 - 10 ημέρες
1 εβδομάδα 1 - 3 ημέρες

Η σήμανση «Ανάλωση έως» («Use by» ή «Ημερομηνία λήξης») αφορά την ασφάλεια του προϊόντος και υποδεικνύει μέχρι πότε το προϊόν μπορεί να καταναλωθεί ή να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι έχουν τηρηθεί οι οδηγίες αποθήκευσης που αναγράφει.

Αν αυτή η ημερομηνία παρέλθει, το προϊόν δεν πρέπει να καταναλωθεί ή να χρησιμοποιηθεί.

 

Use By meaning

Η σήμανση Best Before «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» αφορά την ποιότητα του προϊόντος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το προϊόν ενδέχεται να μπορεί να καταναλωθεί ή να χρησιμοποιηθεί για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα αφότου παρέλθει η ημερομηνία σήμανσης αλλά μπορεί να έχει διαφορετική γεύση ή υφή. (Απαιτείται έλεγχος του προϊόντος πριν τη χρήση) Βασική προϋπόθεση αποτελεί να έχουν τηρηθεί σωστά οι οδηγίες αποθήκευσης του προϊόντος.

 

Best Before flowchart

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε NoWaste.gr PARTNER, συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συνεργασίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Αυτή την περίοδο πραγματοποιούμε συναντήσεις με εταιρείες για σύναψη συνεργασιών. Αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε πρώτοι για την έναρξη λειτουργίας μας στην περιοχή σας, καταχωρήστε το e-mail σας και την περιοχή σας στην Welcome Page.

 

 

Μοιραστείτε το

 

 

Facebook

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Mάθετε περισσότερα    

Κάντε Like στο Facebook και ενημερωθείτε πρώτοι!